سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بهشت
منوی اصلی
مطالب پیشین
وصیت شهدا
وصیت شهدا
لینک دوستان
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز : 9
  • بازدید دیروز : 1
  • کل بازدید : 566618
  • تعداد کل یاد داشت ها : 31
  • آخرین بازدید : 103/9/22    ساعت : 5:28 ص
ارسال شده در یادداشت ثابت - پنج شنبه 91/1/18 ساعت 6:6 ع توسط سعید رهبان


حزب‌الله لبنان

Flag of Hezbollah-1-.jpeg

 
رهبر سید حسن نصرالله
تاسیس 19851982
(به طور رسمی)
دین اسلام-شیعه
ایدئولوژی سیاسی اسلام‌گرایی-ملی‌گرا
مرکز رهبری لبنان Flag of Lebanon.svg
حزب‌الله لبنان

پیشینه حزب‌الله لبنان

پرچم حزب‌الله لبنان
دبیران کل

صبحی طفیلی
سید عباس موسوی

سید حسن نصرالله
عملیات‌های نظامی
جنگ اسرائیل و لبنان
رسانه‌ها

شبکه تلوزیونی المنار

شبکه رادیویی النور
ن  ب  و


حزب‌الله لبنان یک سازمان سیاسی-نظامی در لبنان است. گروه حزب الله در اوایل سال‌های 1980 و باالهام از ایدئولوژی اسلام سیاسی روح‌الله خمینی در لبنان ظهور کرددر زمان جنگ داخلی لبنان، حزب‌الله لبنان به کمک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، تعلیم نظامی داده شده و تحت حمایت مالی و سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت. حزب‌الله لبنان 3 هدف اصلی را به عنوان آرمان خود اعلام کرده که عبارتند از: محو آثار امپریالیستی غربی در لبنان، مجازات فالانژهای لبنان و برپایی حکومت اسلامی در لبنان. گروه حزب‌الله لبنان در لیست برخی کشورهای غربی به عنوان «گروهی تروریستی» قرار دارد.

جنگ اسرائیل و حزب‌الله لبنان

جنگ اسرائیل و لبنان که در اسرائیل به جنگ دوم لبنان و در لبنان به جنگ ژوئیه معروف است، جنگی است که به مدت 33 یا 34 روز بین نیروهای دفاعی اسرائیل و حزب‌الله لبنان به وقوع پیوست و دامنه آن شمال اسرائیل و سراسر لبنان را دربرگرفت.

دیدگاه‌های مخالفین

به جز در خارج لبنان این گروه منتقدانی در درون این کشور نیز دارد. برای مثال حامیان دولت فؤاد سینیوره (نخست وزیر پیشین لبنان) با تاکید بر اینکه فقط دولت لبنان از حق تصمیم‌گیری در باره مقابله با تهدیدهای خارجی برخوردار است، سازمان سیاسی حزب‌الله را به مثابه «دولت در دولت» و شبه نظامیان آن را «ارتش در ارتش» می‌نامند و در مجموع حزب‌الله را به دنبال کردن منافع ایران و سوریه متهم می‌کنند.

در تاریخ 28 آوریل 2009 میلادی، و یک ماه پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان، بان کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل متحد در گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل متحد، حزب‌الله لبنان و سایر گروه‌های شبه‌نظامی را متهم به ایجاد بی‌ثبات‌ی در این کشور کرد. بان کی‌مون، هم‌چنین حزب‌الله لبنان را خطری برای آرامش و پیشبرد مردم‌سالاری در لبنان خواند.

تخصیص نام «گروه تروریستی»

بسیاری از کشورها برسر نحوه نامگذاری گروه حزب‌الله لبنان به عنوان «گروه سیاسی مشروع» و یا «گروهی تروریستی و نامشروع» یا هر دو، اختلاف نظر دارند. بصورتی که در میان اکثر کشورهای جهان عرب و برخی کشورهای اسلامی منجمله ایران، از حزب‌الله لبنان به عنوان «مقاومتی مشروع» یاد می‌کنند.[1] این در حالی است که دولت لبنان از گروه حزب‌الله به عنوان حزبی مشروع و قانونی یاد می‌کند.[15] سازمان اینترپل پس از حادثه بمب‌گذاری آمیا و به درخواست دولت آرژانتین، عماد مغنیه یکی از اعضای حزب الله را را به اتهام ارتباط با این حادثه مورد پیگرد قرار داد


اتهام جاسوسی، خرابکاری و قاچاق سلاح به مصر

دادستانی مصر در تاریخ 12 آپریل 2009 میلادی، با متهم کردن حزب‌الله لبنان به جاسوسی، قاچاق اسلحه و تلاش برای بی‌ثبات کردن مصر، از بازداشت گروه 49 نفره‌ای خبر داد که با دستور گرفتن از سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان، علیه امنیت ملی مصر فعالیت می‌کردند.

سید حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله در واکنش به این دستگیری‌ها اعتراف کرد که تنها یکی از دستگیرشدگان لبنانی، به نام سامی شهاب، عضو حزب‌الله بوده و در حال انجام مأموریتی برای رساندن تدارکات نظامی به فلسطینی‌های نوار غزه بوده‌است. با وجود ادعای نصرالله، سامی شهاب در اعترافات خود مدعی شده که برنامه حمله? تروریستی در اصل «حرکتی انتقامجویانه در برابر کشته شدن عماد مغنیه، از رهبران نظامی ارشد گروه حزب‌الله لبنان بوده‌است».

دبیران کل

رابطه با ایران

 بنا بر گفته‌های محمدحسن اختری سفیر ایران در سوریه در سال‌های (1997-1994) و (2008-2005) ایران به حزب الله کمک‌های مالی و معنوی کرده‌است و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به آموزش نیروهای حزب الله می‌پرداخته‌است ولی اوهرگونه شرکت مستقیم ایران را در درگیرهای حزب الله رد می‌کند.

جمهوری اسلامی ارتباط نزدیکی با جنبش حزب‌الله دارد و دولت و نهادهای حکومتی ایران، از جمله بنیاد شهید، حمایت‌های مالی قابل توجهی از این گروه و طرفداران و ساکنان مناطق تحت نفوذ آن به عمل می‌آورند

به گفته? منابع نزدیک به حزب‌الله، ایران در بین سال‌های 2006 تا 2010، یک میلیارد دلار برای بازسازی بخش‌های جنگ‌زده? لبنان هزینه کرده‌است.

نقش در حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 ایران

به گزارش بی.بی.سی تصاویری که از حمله به ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در قیطریه شمیران بدست آمده که در آن یکی از افراد شناخته شده و مهم حزب الله لبنان در آن به چشم می‌خورد. افرادی از حزب الله لبنان، اصالت عکسها را تأیید کردند. با این حال به عقیده مهرداد فرهمند صرف حضور این عضو حزب الله در حمله به ستاد موسوی نمی‌توان نتیجه گرفت که حزب الله لبنان نقشی سازمان یافته در سرکوب معترضان ایرانی ایفا کرده‌است.

      


 




مطلب بعدی : عملیات تحریم        مطلب قبلی : تقابل فرمانده مقتدر سپاه قدس با آمریکا به روایت وال استریت ژورنا


پیامهای عمومی ارسال شده